Зам.-директорът на СДВР Стефан Иванов нарече протеста на футболни фенове от

...
Зам.-директорът на СДВР Стефан Иванов нарече протеста на футболни фенове от
Коментари Харесай

Зам.-директорът на СДВР за протеста в София: Безпрецедентна агресия

Зам.-директорът на Столична дирекция на вътрешните работи Стефан Иванов назова митинга на футболни почитатели от четвъртък вечер " невиждана експанзия ". Ръководството на Столична дирекция на вътрешните работи дава брифинг, обвързван с дейностите на полицията преди, по време на и след протестните дейности на футболните агитки. Срещата с медиите се организира в постройката на Дирекцията.

От Столична дирекция на вътрешните работи оповестиха четвъртък вечер като " тежка вечер " за столицата. " Няма полиция в света, която да остави вандали, които да  унищожат имуществото в центъра на която и да е столица ", съобщи шефът на Столична дирекция на вътрешните работи Любомир Николов.

" Ако не бяхме приложили реципрочни дейности и ограничения, тези хора може би щяха да потрошат цялото имущество и щяха да пострадат почтени жертви ", добави той.

Иванов разгласи, че митингът е бил деклариран като " кротичък ". Предприети са голям брой мероприятия преди митинга за локализиране на група от профила " краен почитател ", с които предотвратихме проведеното внасяне на пиротехника, боксове, железни палки и други неразрешени движимости и предмети, неразрешени за спортно мероприятие.

" В един даден миг протестиращите, без никаква причина за техните дейности, агресираха дотам, до която - вие видяхте " невиждана експанзия " , съобщи Иванов.

Той съобщи, че кордонът от полицейски чиновници е бил без защитни шлемове и каски, без защитно съоръжение. По негови думи протестиращите са почнали да чупят пътната инфраструктура, павета, плочки, тротоари, паркинг детайли, да повреждат елементи от коли, които бяха паркирани по продължение на улицата, с което заплашиха живота и здравето освен на полицейските чиновници, а и на самите тях. 

" Тежките предмети, които хвърляха, падаха и по техните глави ", съобщи той.

" След неведнъж предизвестие от наша страна да предотвратят техните дейности и нарушение на публичния ред, предприехме ограничения за разпръскваме на тълпата, за опазване живота и здравето на всички хора, които бяха на място ", добави Иванов.

За употребяваното водно оръдие, Иванов заяви, че няма физически контакт сред полицейските чиновници и сред протестиращите.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР